Littlehands

Σπανακοκεφτέδες με πατάτες και σως γιαουρτιού

Για τους σπανακοκεφτέδες (για 22-25 κεφτεδάκια)

  • 1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 450 γρ. πατάτες, σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 20 γρ. νιφάδες βρώμης
  • ½ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τη σως

  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ⅔ κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη (σινάπι)
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

93
kcal

Υδατ/κες

9.4
γρ

Πρωτεΐνη

3.4
γρ

Λιπαρά

4.3
γρ

Εκτελεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνω τις πατάτες και τις αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.

  2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

  3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό.

  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το πλυμένο σπανάκι Φρεσκούλης και αφήνουμε να χάσει τον όγκο του ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για 3-4 λεπτά.

  5. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ ανάμειξης.

  6. Στο μεταξύ είναι έτοιμες και οι πατάτες τις οποίες σουρώνουμε και πολτοποιούμε με μία πρέσα για πουρέ ή ένα ραβδομπλέντερ.

  7. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά οι πατάτες και στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στο μπολ με το σπανάκι.

  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° στις αντιστάσεις.

  9. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε μία αντικολλητική επιφάνεια.

  10. Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, τη φέτα, τη βρώμη, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.

  11. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά να ενωθούν καλά.

  12. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε τους σπανακοκεφτέδες.

  13. Μεταφέρουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.

  14. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και σερβίρουμε τους σπανακοκεφτέδες.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας