Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καπριτσιόζα με γκρέιπφρουτ, μοτσαρέλα και ντρέσινγκ με πράσινο πιπέρι


Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Καπριτσιόζα με γκρέιπφρουτ, μοτσαρέλα και ντρέσινγκ με πράσινο πιπέρι

για την σαλάτα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ, φιλεταρισμένα σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το ντρέσινγκ τζίντζερ

  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
  • 1 ½ κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 1 πράσινο κρεμμυδάκι
  • ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Βάζουμε τη σαλάτα, σε ένα ευρύχωρο μπολ, τη ραντίζουμε με μερικές κουταλιές από το ντρέσινγκ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε στη σαλάτα τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, το ρόδι, τα αμύγδαλα φιλέ, ραντίζουμε ξανά με ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αχλάδι με μήλο ενώ τον λωτό με μάνγκο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
147
kcal
Υδατ/κες
6,3
γρ
Πρωτεΐνη
7,3
γρ
Λιπαρά
1,7
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους