Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

Η σαλάτα με κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι είναι μια μοναδική πρόταση για όσους αναζητούν γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία.

Η ανάμειξη από το έντονο άρωμα των μπαχαρικών με τη δροσιά του γιαούρτι και τη λεπτή γεύση από το ταχίνι δημιουργεί έναν πλούτο γεύσεων που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι Συνταγή

Γιατί αυτή η συνταγή ξεχωρίζει:

  • Πλούσια Γεύση: Ο συνδυασμός του κάρυ και κουρκουμά με το ταχίνι προσδίδει μια εξαιρετική γεύση και άρωμα.
  • Υγιεινή Επιλογή: Το κουνουπίδι, ως κύριο συστατικό, προσφέρει αφθονία σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
  • Πρωτοτυπία: Η προσθήκη αποξηραμένων μύρτιλων εμπλουτίζει την σαλάτα με ένα ξεχωριστό γλυκόξινο στοιχείο.

θα λατρέψετε την Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι, γιατί είναι:

  • Πλούσια σε βιταμίνη C
  • Θρεπτική
  • Υγιεινή
  • Χορταστική

Βρείτε και άλλες συνταγές με Σαλάτα Δροσερή:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα κουνουπίδι, μπαχαρικά και σως γιαούρτι ταχίνι

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 700 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα μύρτιλα ή σταφίδες
  • 1 σέλερι κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε περιχύσει το ελαιόλαδο.
  2. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπουκέτα κουνουπίδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να τρυπιέται με πιρούνι.
  3. Σε μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, το γιαούρτι, το ταχίνι αλάτι και πιπέρι.
  4. Σε πιατέλα σερβίρουμε τη Δροσερή και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μύρτιλα, το σέλερι και το αμύγδαλο φιλέ. Προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι και περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού.
Tip: Aπό το mamapeinao.gr “Αφήστε το κουνουπίδι να ψηθεί μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσή κρούστα, προσδίδοντας έτσι περισσότερο βάθος στη γεύση της σαλάτας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
77.8
kcal
Υδατ/κες
8
γρ
Πρωτεΐνη
4
γρ
Λιπαρά
3.8
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους