Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά ατμού με σως φυστικοβούτυρο

Τα λαχανικά ατμού με σως φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές με λαχανικά, που συναρπάζουν γευστικά!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξεδιπλώνει τα μυστικά της για μια πεντανόστιμη σαλάτα με φράουλες Αργυρώ – στιλ. Ακολουθήστε τη συνταγή της για δημιουργήσετε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη σαλάτα, που θα μείνει αξέχαστη.

Λαχανικά Ατμού με Σως Φυστικοβούτυρο Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα λαχανικά ατμού με σως φυστικοβούτυρο της Ελένης Ψυχούλη και μάθετε γιατί πρέπει να τα επιλέξετε

  • Μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτα, καρότο, κολοκύθι: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν προστατευτικά ενάντια ασθένειων. Γευτείτε τα ευεργετικά αυτά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στα Ανάμεικτα λαχανικά για μαγείρεμα στον Ατμό του Φρεσκούλη.
  • Άνηθος: Συμβάλλει θετικά στην δυσπεψία, και καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Επιλέξτε τον Φρέσκο Άνηθο του Φρεσκούλη για εγγυημένη ποιότητα και πρακτικότητα.
  • Φυστικοβούτυρο: Βοηθά στη μεγιστοποίηση του ρυθμού αποκατάστασης κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.
  • Τζίντζερ: Διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει το φούσκωμα.

Θα λατρέψετε τα λαχανικά ατμού με σως φυστικοβούτυρο της Ελένης Ψυχούλη γιατί είναι:

  • Νόστιμα
  • Ιδανικά για vegetarian διατροφή
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε superfoods
  • Χαμηλά σε θερμίδες

Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Ανάμεικτα Λαχανικά για Μαγείρεμα στον Ατμό:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Λαχανικά ατμού με σως φυστικοβούτυρο

Υλικά για τα Λαχανικά

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Λαχανικά Ατμού Φρεσκούλης
  • 1 κλωναράκι Άνηθο Φρεσκούλης ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό (ανά άτομο)
  • Λίγα φιστίκια αράπικα αλατισμένα

Υλικά για το Ντρέσινγκ

  • ¼ φλ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. νερό
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.γ. γεμάτο μέλι

Εκτελεση

  1. Βάζουμε τα λαχανικά φρεσκούλης να μαγειρευτούν στα μικροκύματα.
  2. Για το αβγό, το ιδανικό είναι το στερεό ασπράδι με τον ελαφρώς ζουμερό κρόκο. Για να το πετύχουμε, αφήνουμε το αβγό μισή ώρα εκτός ψυγείου, βράζουμε το νερό και ρίχνουμε προσεχτικά το αβγό από την ώρα που θα κοχλάσει. Μετράμε 6-7′ ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το αβγό, το βγάζουμε και το κρυώνουμε κάτω από τη βρύση.
  3. Για τη σος, χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά.
  4. Σερβίρουμε τα λαχανικά με το αβγό κομμένο στη μέση, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι,  το φυστίκι, τον άνηθο και περιχύνουμε με τη σος.
Tip: Από την Ελένη Ψυχούλη: “Σαλάτα δεν είναι μόνο πράσινα λαχανικά και χωριάτικη. Είναι αμέτρητοι οι συνδυασμοί και οι συνταγές που μπορείς να πραγματοποιήσεις με λαχανικά αλλά και όσπρια”.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
152
kcal
Υδατ/κες
7.2
γρ
Πρωτεΐνη
9.2
γρ
Λιπαρά
9.1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους