Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη σαλάτα με σολομό φινόκιο και ντρέσινγκ λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει μια συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την ποιότητα, ενσωματώνοντας τον σολομό, το τραγανό φινόκιο και ένα ντρέσινγκ που θα σας ταξιδέψει με κάθε μπουκιά.

Μία σαλάτα που ξεχειλίζει από χρώματα και γεύσεις μπορεί να μετατρέψει ένα απλό γεύμα σε μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία.

Πράσινη σαλάτα με σολομό φινόκιο και ντρέσινγκ λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Πράσινη σαλάτα με σολομό φινόκιο και ντρέσινγκ λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης για να την επιλέξετε:

  • Ο σολομός είναι ένας υψηλής ποιότητας πρωτεϊνικός θησαυρός, πλούσιος σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ιδανικά για την υγεία της καρδιάς.
  • Το φινόκιο, με την μοναδική γεύση και τις διουρητικές ιδιότητες του, προσθέτει φρεσκάδα και είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες.
  • Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, ενώ η πιπεριά Φλωρίνης προσθέτει μια γλυκιά νότα και είναι γεμάτη με βιταμίνες A και C.
  • Τέλος, το ελαιόλαδο και το λεμόνι στο ντρέσινγκ ενισχύουν τη γεύση και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική προστασία.

Θα λατρέψετε την Πράσινη σαλάτα με σολομό φινόκιο και ντρέσινγκ λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης γιατί είναι:

  • Νοστιμότατη: Η αρμονία των συστατικών δημιουργεί έναν πλούσιο συνδυασμό γεύσεων.
  • Υγιεινή: Με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά.
  • Δροσιστική: Ιδανική για καλοκαιρινό ή ελαφρύ γεύμα.
  • Γρήγορη στην προετοιμασία: Χωρίς περίπλοκα βήματα ή δυσεύρετα υλικά.
  • Πολύχρωμη: Η οπτική γοητεία της σαλάτας την κάνει ακαταμάχητη τόσο στο γευστικό όσο και στο οπτικό πεδίο.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με σολομό φινόκιο και ντρέσινγκ λαδολέμονο με κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 400 γρ. σολομό φιλέτο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο
  • 1 συσκευασίες φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα

για το ντρεσινγκ

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml λεμόνι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
  2. Με ένα μαντολίνο κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα κόκκαλα με το ειδικό τσιμπιδάκι και το δέρμα από το φιλέτο σολομού.
  4. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε το φιλέτο σολομού για 6-7’ συνολικά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Όταν ο σολομός είναι έτοιμος τον αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και με ένα πιρούνι τον σπάτε σε κομμάτια.
  7. Τοποθετούμε σε ένα μπολ την σαλάτα Πανδαισία μαζί με το φοινόκιο, τον σολομό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου “Για μια πιο ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, δοκιμάστε να προσθέσετε ψητά αμύγδαλα ή καρύδια για έναν ευχάριστο γευστικό αντίκτυπο και μια επιπλέον δόση Ωμέγα-3.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
206,1
kcal
Υδατ/κες
3,4
γρ
Πρωτεΐνη
6,8
γρ
Λιπαρά
18,5
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους