Καπριτσιόζα

Πολύχρωμη σαλάτα με ψητά αρωματικά ρεβίθια, φρέσκα λαχανικά και γλυκόξινο ντρέσινγκ λεμονιού


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 5'
Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 200 γρ. ψητά ρεβίθια
  • 10 τοματίνια κόκκινα & κίτρινα 
  • 1 μικρό αγγουράκι  
  • ½ μέτρια πιπεριά πορτοκαλί
  • ½ μέτριο κρεμμύδι  
  • ½ μέτριο αβοκάντο  

για τα ψητα ρεβιθια

  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα & στραγγισμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 κ.γ. λεμόνι
  • ½ κ.γ. μέλι 
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη 
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι 
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Για τα ψητά ρεβίθια: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20-25’. 

  3. Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.  

  4. Για το ντρέσινγκ: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα μας)

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την Καπριτσιόζα, τα λαχανικά, τα ρεβίθια, το ντρέσινγκ ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας