Καπριτσιόζα

Πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου γραβιέρα και αποξηραμένο σύκο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 80 γρ. λούζα Τήνου
  • 3 αποξηραμένα σύκα
  • 80 γρ. γραβιέρα Τήνου

για το ντρεσινγκ

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. χυμό λεμόνι
  • 2 αποξηραμένα σύκα
  • 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

309
kcal

Υδατ/κες

4.8
γρ

Πρωτεΐνη

5.7
γρ

Λιπαρά

29
γρ

Εκτελεση

  1. Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα σύκα, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.

  2. Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη λούζα στα 4, τα αποξηραμένα σύκα σε μπαστουνάκια και τη γραβιέρα σε κυβάκια.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα μαζί με τη λούζα, τα αποξηραμένα σύκα και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας