Μαρούλια

Σαλάτα Κόμπ (Cobb salad) με κοτόπουλο μπέικον και ντρέσινγκ γκοργκοντζόλας


Αριθμός Μερίδων: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 2 φιλέτα μικρά στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 αβοκάντο μικρά, ώριμα, χοντροκομμένα
  • 70 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 3 αυγά κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. σχοινόπρασο (chives), ψιλοκομμένο
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι μαύρο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

121
kcal

Υδατ/κες

1.6
γρ

Πρωτεΐνη

10
γρ

Λιπαρά

7.9
γρ

Εκτελεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπούμε με σύρμα την γκοργκοντζόλα, το κεφίρ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Λιώνουμε το τυρί , χτυπώντας το μείγμα όσο μπορούμε μέχρι να γίνει λείο το ντρέσινγκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.

  2. Βάζουμε το μπέικον σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία και το τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ξεροψηθεί γυρίζοντάς το δυο τρείς φορές (περίπου 9-10' συνολικά). Βγάζουμε το μπέικον, αφήνοντας το λαδάκι του στο τηγάνι.

  3. Όσο ψήνεται το μπέικον, κάνουμε μια οριζόντια τομή στο πλάι κάθε φιλέτου, στο πιο παχύ σημείο. Κόβουμε κατά μήκος σχεδόν όλο το φιλέτο αλλά σταματάμε πριν κοπεί στα δυο. Ανοίγουμε το κρέας για να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο, αλλά λεπτότερο κομμάτι (το σχήμα θα είναι κάτι μεταξύ καρδιάς και πεταλούδας). Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τις δυο πλευρές.

  4. Όταν απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο (στο λαδάκι του μπέικον). Ψήνουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό του (περίπου 6-8' συνολικά, ανάλογα το πάχος του κρέατος). Ελέγχουμε, κόβοντας το πιο παχύ σημείο – αν είναι λευκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.

  5. Απλώνουμε τις σαλάτες σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το αβοκάντο, την γκοργκοντζόλα και τα αυγά. Κόβουμε το μπέικον και το κοτόπουλο σε φέτες και τα προσθέτουμε κι αυτά. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, σταδιακά ανακατεύοντας. Έτσι, θα πετύχουμε ακριβώς την ποσότητα που θέλουμε, σύμφωνα με το δικό μας γούστο.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας