Μαρούλια

Σαλάτα ψητό μαρούλι

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους ή φέτες
  • 5-6 αντζούγιες
  • Φλοίδες παρμεζάνας
  • Κρουτόν

για το ντρεσινγκ

  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

252
kcal

Υδατ/κες

2.7
γρ

Πρωτεΐνη

9.9
γρ

Λιπαρά

22
γρ

Εκτελεση

  1. Ψήνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν οι άκρες τους.

  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπλέντερ ή μούλτι. Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.

  3. Τοποθετούμε το αβοκάντο, τις αντζούγιες, την παρμεζάνα και τα κρουτόν πάνω στα ψημένα φύλλα μαρουλιού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας