Skip to main content

Η σαλάτα με αβοκάντο αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν στη διατροφή τους ένα απολαυστικό γεύμα πλούσιο σε θρεπτική αξία!

Ο Γιάννης Λουκάκος αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ευφάνταστης συνταγής για μια σαλάτα με αβοκάντο, που εντυπωσιάζει. Εμπνευστείτε από μια από τις πιο πρωτότυπες συνταγές σαλάτες και δημιουργήστε ένα πιάτο, που όμοιό του δεν συναντάει κανείς καθημερινά

Σαλάτα με Αβοκάντο Συνταγή

Δείτε ποια συστατικά περιέχει η σαλάτα με αβοκάντο του Γιάννη Λουκάκου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε

  • Άισμπεργκ, Μαρούλι, Ραντίτσιο: Είναι γνωστά για τη φρεσκάδα και τη δροσιά που προσθέτουν σε όποιο πιάτο μπαίνουν. Βρείτε τα, ολόφρεσκα και έτοιμα προς κατανάλωση, στην Ιταλική Σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Τοματίνια: Αποτελούν από τα πιο ευεργετικά λαχανικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες A,C, E. Επιλέξτε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για εγγυημένη ποιότητα.
  • Άνηθος: Δίνει άρωμα στο φαγητό, καταπολεμά την κακοσμία του σώματος και συμβάλλει ενάντια στη δυσπεψία.
  • Δυόσμος: Προσθέτει εξαιρετική γεύση και άρωμα στο φαγητό, ενώ ανεβάζει τη διάθεση και καταπολεμά στην αϋπνία.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα με αβοκάντο του Γιάννη Λουκάκου γιατί είναι:

  • Κατάλληλη για vegeterians
  • Ιδανική για τους superfood lovers
  • Γεμάτη φρεσκάδα και γεύσεις
  • Υψηλή σε ενέργεια

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Ιταλική Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με αβοκάντο

Υλικά για τη Σαλάτα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 10 γρ. Δυόσμος Φρεσκούλης (ολόκληρα ή χοντροκομμένα φύλλα)
  • 10 γρ. Μαϊντανός Φρεσκούλης (ολόκληρα ή χοντροκομμένα φύλλα)
  • 10 γρ. Άνηθος Φρεσκούλης (ολόκληρα ή χοντροκομμένα φύλλα)
  • 100 γρ. Τοματίνια Φρεσκούλη κομμένα στη μέση
  • 70 γρ. φασολάκια, βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 60 γρ. καρότο χοντρό τριμμένο
  • 60 γρ. ραπανάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 120 γρ. βινεγκρέτ
  • 15 γρ. παξιμάδια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Υλικά για τη Βινεγκρέτ Λεμόνι και Μέλι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 40 γρ. μέλι
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 50 γρ. νερό ή όσο χρειαστεί
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ* στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
  2. Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 70 γρ. βινεγκρέτ, και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε αν η σαλάτα είναι νόστιμη και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ ακόμα. Σε ένα δεύτερο μπολ, τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αβοκάντο και τη φέτα, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αναμιγνύουμε το μίγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε. Βάζουμε τη φέτα και το αβοκάντο πάνω στη σαλάτα.
Tip: Από τον Γιάννη Λουκάκο: “Η ποσότητα της βινεγκρέτ είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χρειαστεί για τη σαλάτα. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμα εφαρμογές, όπως ως σάλτσα για ψητά κρέατα, ψάρια και λαχανικά.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
122
kcal
Υδατ/κες
6.2
γρ
Πρωτεΐνη
3.1
γρ
Λιπαρά
9.1
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους