Συνταγές

Αλμυρά μάφινς με σπανάκι, κατσικίσιο τυρί και προσούτο

υλικα

  • 1 συσκευασία Σπανάκι baby ζεματισμένο Φρεσκούλης
  • 6 αυγά, μεγάλα
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 3/4 φλ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο
  • 1/2 φλ. ψητή κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 75 γρ. προσούτο, σε μακριές λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

  2. Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την πιπεριά.

  4. Μοιράζουμε το μίγμα στις 12 θέσεις, από πάνω βάζουμε προσούτο και ψήνουμε για 20-25’, μέχρι τα μάφινς να δέσουν στο κέντρο.

  5. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σε σχάρα για 5’  να κρυώσουν και αφαιρούμε από τις θήκες.

  6. Σερβίρουμε τα μάφινς μας ζεστά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
198
kcal
Υδατ/κες
3,7
γρ
Πρωτεΐνη
16,8
γρ
Λιπαρά
15,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink