Αριθμός μερίδων: 6
Η Καρολίνα Δωρίτη μοιράζεται τη δημιουργική συνταγή της για μια πεντανόστιμη Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες, σπαράγγια και ξινομυζήθρα. Δοκιμάστε έναν πρωτότυπο συνδυασμό υλικών που θα εκπλήξει θετικά τον ουρανίσκο σας.
Δείτε τι περιέχει η Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες της Καρολίνας Δωρίτη και γιατί να την επιλέξετε:
Θα λατρέψετε την Ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες της Καρολίνας Δωρίτη γιατί είναι:
Αρχικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι και η μουστάρδα. Προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ενώ παράλληλα χτυπάτε έντονα με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συμπληρώστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Κόψτε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια, χαμηλά στο τελείωμα του κοτσανιού. Αν δείτε ότι δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερά, τότε καθαρίστε προσεκτικά το υπόλοιπο κοτσάνι τους με πίλερ. Βράστε νερό με λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να έρθει σε βράση. Στο μεταξύ, ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο στον νεροχύτη. Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα σπαράγγια και βράστε τα για 2-3'. Σουρώστε και ρίξτε τα σπαράγγια στο μπολ με τον πάγο.
Ετοιμάστε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί και τη γύρη. Σουρώστε τη σαλάτα με σπαράγγια και κόψτε τα στα τρία. Προσθέστε μέσα στη σαλάτα μαζί με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά
Σερβίρετε σε σαλατιέρα, με το τυρί από πάνω σπασμένο με μικρά κομμάτια με τα χέρια ή ένα κουταλάκι, και πασπαλίστε με τη γύρη.
Από την Καρολίνα Δωρίτη:
“Μη μουλιάζετε τις φράουλες μέσα σε νερό. Αντιθέτως, πλύντε τις γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε τες για λίγο σε στραγγιστήρι και έπειτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.”