Συνταγές

Ψωμάκια ατμού (Bao buns) με πικάντικο χοιρινό και λαχανοσαλάτα

Για το πικαντικο χοιρινο (pulled pork)

  • 600 γρ. χοιρινό λαιμό ή κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 300 ml μηλίτης
  • 1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • ½ κ.γ. τσίλι
  • ½ κ.γ. πιπέρια σε κόκκους
  • ½ κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • ¼ κ.γ. μαντζουράνα
  • 30 ml Worcestershire sauce
  • 20 ml ελαιόλαδο

Για τα ψωμακια ατμου Bao buns Mειγμα A

  • 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μαγιά στιγμής
  • 60 ml γάλα
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. Βaking powder
  • ¾ κ.γ. αλάτι

Mειγμα Β

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. νισεστές
  • ½ κ.γ. Βaking powder

Για την Πολιτικη λαχανοσαλατα

  • 1 σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης
  • 80 ml μηλόξυδο ή ξύδι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Για την σαλάτα Coleslaw με ξινόμηλο και ραπανάκια
  • 1 σαλάτα Λάχανο-Καρότο Φρεσκούλης
  • 2 ραπανάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ξινόμηλο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 3 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος

Εκτελεση

  1. Για το πικάντικο χοιρινό (pulled pork). Ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά στο γουδί. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το χοιρινό.

  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας στο ελαιόλαδο, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.

  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον μηλίτη, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τη Worcestershire sauce. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 ώρες, ελέγχοντας τα υγρά του.

  4. Αμέσως, ενώ είναι ζεστό, ξεψαχνίζουμε το κρέας με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα που έχει απομείνει.

  5. Για την Πολίτικη λαχανοσαλάτα, κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε τη λαχανοσαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες.

  6. Στραγγίζουμε τη σαλάτα σε τρυπητό και σερβίρουμε.

  7. Για την σαλάτα Coleslaw με ξινόμηλο και ραπανάκια, τρίβουμε το ξινόμηλο και τα ραπανάκια σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σαλάτα Λάχανο-Καρότο και αλάτι κατά βούληση, πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να πέσει όγκος της, και τη βάζουμε σε τρυπητό να βγάλει τα υγρά της.

  8. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο, το λεμόνι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Κατόπιν, ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με τη σαλάτα, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

  9. Για τα ψωμάκια ατμού (Βao buns), ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα Βao buns, βάζοντας τη μαγιά να ενεργοποιηθεί με το νερό και τη ζάχαρη.

  10. Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε για 7-8' κι αφού καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.

  11. Πασπαλίζουμε το μείγμα Β' στον πάγκο μας και ακουμπάμε τη ζύμη. Την χωρίζουμε σε 24 κομμάτια και τα πατάμε ελαφρά με τον πλάστη για να πάρουν κυκλικό σχήμα. Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, τοποθετώντας ενδιάμεσα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

  12. Κόβουμε 24 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για να ακουμπήσουμε επάνω τα Βao buns και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

  13. Τα ψήνουμε στον ατμό για περίπου 8-10'. Τα βγάζουμε προσεκτικά και αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με χοιρινό, συνδυάζοντας τα μισά με την Πολίτικη λαχανοσαλάτα και τα άλλα μισά με σαλάτα Coleslaw.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
148
kcal
Υδατ/κες
18
γρ
Πρωτεΐνη
9
γρ
Λιπαρά
4
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink