Συνταγές

Plant based Caesar’s με τόφου και σπιτικά κρουτόν


Αριθμός Μερίδων: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15
Χρόνος Μαγειρέματος: 10

υλικα

Για το τόφου

  • 200 γρ. τόφου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. σριράτσα
  • 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

Για τα κρουτόν

  • 2 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °. Στραγγίζουμε το τόφου απο τα υγρά του τυλίγοντας το σε μια πετσέτα και τοποθετώντας από πάνω του ένα βάρος για 20’. Σπάμε το τόφου με τα χέρια μας σε μικρές μπουκιές και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

  2. Στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Στη μια πλευρά αδειάζουμε το τόφου. Στην άλλη πλευρά απλώνουμε το ψωμί.

  3. Ραντίζουμε το ψωμί με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15’.

  4. Βγάζουμε το ψωμί και αν χρειαστεί αφήνουμε το τόφου λίγο παραπάνω για να πάρει χρώμα.

  5. Σε ένα μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μαζί. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε να χρειαστεί τη γεύση.

  6. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την Δροσερή σαλάτα Φρεσκούλης. Προσθέτουμε από πάνω το τόφου και τα κρουτόν.

  7. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε από πάνω vegan παρμεζάνα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
239
kcal
Υδατ/κες
13,5
γρ
Πρωτεΐνη
4,6
γρ
Λιπαρά
18,9
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink