Χρόνος Προετοιμασίας: 15'

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια οικογενειακή Φρεσκούλης
  • 1 μεγάλο λωτό, μαλακό αλλά όχι λιωμένο
  • 70 γρ. προσούτο
  • ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1 μεγάλη μπάλα φρέσκιας μοτσαρέλας
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • 70-75 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με καπάκι ή σε μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Κλείνουμε το βάζο και το ανακινούμε.

  2. Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε τα τρυφερά μαρουλάκια και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν με αυτό και κατόπιν τα απλώνουμε όμορφα.

  3. Κόβουμε το λωτό και τη μοτσαρέλα σε ροδέλες.

  4. Απλώνουμε εναλλάξ στη μέση της πιατέλας μια φέτα λωτού, μια φέτα μοτσαρέλας, μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, δημιουργώντας έτσι μια σειρά κι ενδιάμεσά τους βάζουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

  5. Τοποθετούμε όμορφα το προσούτο δίπλα στη μοτσαρέλα και το λωτό κι επίσης βάζουμε το ρόδι στην άλλη μεριά της πιατέλας.

  6. Αλατίζουμε λίγο το λωτό με τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
129,3
kcal
Υδατ/κες
9
γρ
Πρωτεΐνη
6
γρ
Λιπαρά
8,1
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink