Φτιάχνουμε πρώτα το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με καπάκι ή σε μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και το αλάτι. Κλείνουμε το βάζο και το ανακινούμε.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε τα τρυφερά μαρουλάκια και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν με αυτό και κατόπιν τα απλώνουμε όμορφα.
Κόβουμε το λωτό και τη μοτσαρέλα σε ροδέλες.
Απλώνουμε εναλλάξ στη μέση της πιατέλας μια φέτα λωτού, μια φέτα μοτσαρέλας, μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, δημιουργώντας έτσι μια σειρά κι ενδιάμεσά τους βάζουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Τοποθετούμε όμορφα το προσούτο δίπλα στη μοτσαρέλα και το λωτό κι επίσης βάζουμε το ρόδι στην άλλη μεριά της πιατέλας.
Αλατίζουμε λίγο το λωτό με τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.