Συνταγές

Σαλάτα chicken club με αβοκάντο, κοτόπουλο, ντομάτα μπέικον και βινεγκρέτ

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. μπέικον σε φέτες
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1/2 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

  2. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο.

  3. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και τοποθετούμε δίπλα στο κοτόπουλο τις φέτες μπέικον και τις φέτες μπαγκέτας. Ψήνουμε για άλλα 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.

  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10'. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ:  Σε μπολ αναμειγνύουμε το ξίδι και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή βινεγκρέτ.

  5. Κόβουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε μπουκιές. Σερβίρουμε την Πανδαισία σε πιατέλα, μαζί με το κοτόπουλο, το μπέικον, το αβοκάντο, τη ντομάτα και τη μπαγκέτα. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
201,4
kcal
Υδατ/κες
8,8
γρ
Πρωτεΐνη
12,6
γρ
Λιπαρά
12,8
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink