Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη (σε δροσερό σημείο) ή στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα. Φυλάμε το ντρέσινγκ για 5 μέρες καλυμμένο στο ψυγείο. Απ’ τη στιγμή που φτιάξουμε τη σαλάτα, καλύτερα να την καταναλώσουμε σύντομα.
Συνεχίζουμε με το grilled cheese sandwich. Απλώνουμε τον τοματοπελτέ στις δύο φέτες ψωμιού και τον αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Βάζουμε από πάνω το τυρί και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το τοστ για 3-4’ ή μέχρι να πάρει χρώμα και το γυρίζουμε. Ψήνουμε άλλα 2-3’ από την άλλη μεριά και μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής. Κόβουμε με αποφασιστικές κινήσεις το τοστ σε μικρά κυβάκια.
Μεταφέρουμε σε μπολ την Μεσογειακή σαλάτα Φρεσκούλης, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε δύο πιάτα μοιράζοντας ισομερώς τα grilled cheese κρουτόν.