Για το ντρέσινγκ:
Στο κάδο του μούλτι προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε 2 κ.γ. αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε ένα ταχί στρωμένο με λαδόκολα. Ψήνουμε για 20-25’ στους 180°C.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
Για τη σύνθεση:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα προσθέτουμε τη δροσερή σαλάτα.
Πλένουμε πολύ καλά τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε ροδέλες. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε μικρέ φέτες. Ψολοκόβουμε τη πιπεριά Φλωρίνης.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας στη δροσερή σαλάτα, το ντρέσινγκ και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.