Η Βικτώρια Γιανναρά ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της για μια πεντανόστιμη εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια. Ακολουθήστε τη συνταγή της για φτιάξετε και εσείς αυτό το γιορτινό γεύμα, που θα σας χαρίσει ευχαρίστηση και υψηλή ενέργεια.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια της Βικτώριας Γιανναρά και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια της Βικτώριας Γιανναρά γιατί είναι:
Για τη βινεγκρέτ
Για να ετοιμάσουμε τη βινεγκρέτ, βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα δοχείο και αφού κλείσουμε καλά με το καπάκι, ανακινούμε έντονα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να «χτυπήσετε» τα συστατικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ ή να τα αναμείξετε σε ένα μπλέντερ. Μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη σαλάτα
Αμέσως μόλις κόψουμε τα αχλάδια σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ ή μια σαλατιέρα τοποθετούμε ως βάση τη σαλάτα μας Πανδαισία Φρεσκούλης, τις φέτες αχλαδιού, τα κομμάτια τυριού, του σπόρους ροδιού, τις σταφίδες και τα καραμελωμένα φουντούκια. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με την επιθυμητή ποσότητα βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τόσο μέχρι τα υλικά της σαλάτας μας να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
Σημειώσεις
Από τη Βικτώρια Γιανναρά
“Οποιαδήποτε ποικιλία αχλαδιών κάνει για αυτήν τη σαλάτα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα αχλάδια που θα επιλέξτε να μην είναι υπερβολικά ώριμα και μαλακά. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο να μη μαυρίσουν τα φρούτα σας.”