Συνταγές

Γιορτινή σαλάτα baby leaves με ρόδι, κάστανα, cottage cheese και dressing βαλσαμικού με ρόδι


Αριθμός Μερίδων: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Χρόνος Μαγειρέματος: 2' - 3'

ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες Βaby Leaves Φρεσκούλης
  • 1/2 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
  • 100 γρ ρόδι καθαρισμένο
  • 120 γρ κάστανα βρασμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ cottage cheese

Για το dressing βαλσαμικου με ροδι

  • 160 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα βρασμένα κάστανα.

  2. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

  3. Σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  4. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.

  5. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με την βαλεριάνα, το ρόδι, τα σοταρισμένα κάστανα. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά.

  6. Σερβίρουμε την γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας