Συνταγές

Γιορτινή σαλάτα baby leaves με σοταρισμένη κολοκύθα, μαύρες σταφίδες και dressing ρόδι


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Χρόνος Μαγειρέματος: 5' - 6'

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 120 γρ κολοκύθα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 80 γρ μαύρες σταφίδες
  • 100 ml μαυροδάφνη

Για το dressing

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ κρέμα βαλσαμικού ρόδι
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
  • 40 γρ χυμό ροδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια.

  2. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο να λιώσει.

  3. Σοτάρετε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει.

  4. Πασπαλίζετε την κολοκύθα με το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από το τηγάνι.

  5. Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει.

  6. Σοτάρετε τις μαύρες σταφίδες για 1 λεπτό, σβήνετε με την μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τις σταφίδες από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.

  7. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού ρόδι, το ξύδι βαλσαμικό, το χυμό ρόδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

  8. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves μαζί με την σοταρισμένη κολοκύθα και τις μαύρες σταφίδες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας