Συνταγές

Χριστουγεννιάτικη Αρχοντική σαλάτα με τραγανό προσούτο

Υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
  • 1 ματσάκι σπαράγγια τρυφερά καταπράσινα
  • 6 φέτες προσούτο
  • 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • Φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Για το dressing

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. χυμός ρόδι
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

150
kcal

Υδατ/κες

5.3
γρ

Πρωτεΐνη

5.1
γρ

Λιπαρά

12
γρ

Εκτελεση

  1. Για τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τραγανό προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200° στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λίπος τους.

  2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Ζεματούμε τα υπόλοιπα για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  3. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το ρόδι.

  4. Χτυπούμε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ για 1 λεπτό. Περιχύνουμε τη σαλάτα.και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλοίδες παρμεζάνας.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας