Για τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τραγανό προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200° στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λίπος τους.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Ζεματούμε τα υπόλοιπα για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το ρόδι.
Χτυπούμε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ για 1 λεπτό. Περιχύνουμε τη σαλάτα.και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλοίδες παρμεζάνας.