Δημιουργήστε μια πεντανόστιμη πίτσα με προσούτο και ρόκα εύκολα και γρήγορα. Ακολουθήστε τη συνταγή της Αντωνίας Κατή για πετύχετε εξαίσια γεύση - χωρίς πολύ προσπάθεια.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτσα με προσούτο και ρόκα της Αντωνίας Κατή και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την πίτσα με προσούτο και ρόκα της Αντωνίας Κατή γιατί είναι:
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, και ανακατεύουμε με την ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι. Σκεπάζουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο ακόμη νερό χρειαστεί, ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και απαλή, που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη δουλεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μπάλα, σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για ½ ώρα τουλάχιστον, να φουσκώσει.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο νεράκι, αλατοπιπέρωνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10' περίπου.
Στη συνέχεια, αλευρώνουμε ένα ταψί για πίτσα διαμέτρου περίπου 25 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα. Πάνω από το τυρί αραδιάζουμε τα τοματίνια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15-20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν το τυρί και η ζύμη.
Μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, διακοσμούμε με το προσούτο, τη ρόκα και τις φλοίδες παρμεζάνας. Σερβίρουμε την πίτσα αμέσως, κομμένη σε 8 κομμάτια.
Από την Αντωνία Κατή:
“Για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, προσθέστε της λίγο νερό.”