Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, τυλίγουμε τη ζύμη με διαφάνεια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια μας, τα μανιτάρια και τέλος το σπανάκι, προσέχοντας, ωστόσο, το τελευταίο να μην μαραθεί εντελώς. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και τρυπάμε κατά τόπους με πηρούνι. Ψήνουμε για 10' στους 175°C στον αέρα.
Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο, απλώνουμε τη γέμιση και ξαναβάζουμε την τάρτα στον φούρνο για άλλα 50'. Όταν είναι έτοιμη, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την τάρτα σκέτη ή με λίγο γιαούρτι.