Υλικά Για τη ζύμη

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 85 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

  • ½ συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι Φρεσκούλης
  • ⅓ συσκευασίας Άνηθος Φρεσκούλης
  • ⅓ συσκευασίας Μαϊντανός Φρεσκούλης
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
  • Ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτελεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, τυλίγουμε τη ζύμη με διαφάνεια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.

  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια μας, τα μανιτάρια και τέλος το σπανάκι, προσέχοντας, ωστόσο, το τελευταίο να μην μαραθεί εντελώς. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε.

  3. Στρώνουμε την ζύμη σε μια ταρτιέρα και τρυπάμε κατά τόπους με πηρούνι. Ψήνουμε για 10' στους 175°C στον αέρα.

  4. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο, απλώνουμε τη γέμιση και ξαναβάζουμε την τάρτα στον φούρνο για άλλα 50'. Όταν είναι έτοιμη, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την τάρτα σκέτη ή με λίγο γιαούρτι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
266
kcal
Υδατ/κες
13
γρ
Πρωτεΐνη
8.2
γρ
Λιπαρά
19
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink