Γεύματα

Τηγανιτά αυγά με χορταρικά και μυρωδικά


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 10'
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 - 6'

Υλικα

  • 500 γρ. μείγμα για Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 150 γρ. φέτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

  2. Σοτάρουμε το μείγμα για χορτόπιτα για 2-3', ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθεί.

  3. Κάνουμε 3 τρύπες στο τηγάνι παραμερίζοντας το μείγμα για χορτόπιτα, μοιράζουμε ισομερώς το βούτυρο σε αυτά τα κενά και μόλις λιώσει σπάμε μέσα τα αυγά.

  4. Αφήνουμε τα αυγά για 1-2' να ψηθούν, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας.

  5. Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα και ζεσταθεί και η φέτα, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
149
kcal
Υδατ/κες
1.2
γρ
Πρωτεΐνη
6.2
γρ
Λιπαρά
13
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink