Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φρέσκα λαχανικά με γαρίδες και ντρέσινγκ μελιού – μουστάρδας

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20′

Ένας ιδανικός συνδυασμός φρέσκων λαχανικών και γαρίδων, όλα συνοδευόμενα από ένα ξεχωριστό ντρέσινγκ μελιού-μουστάρδας.

Αυτή η σαλάτα είναι ένα τέλειο παράδειγμα πώς η απλότητα των υλικών μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα.

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και γαρίδες και γιατί να την επιλέξετε:

  • Φρέσκα Λαχανικά: Απόλυτη πηγή βιταμινών και μετάλλων, προσφέρουν φρεσκάδα και τραγανότητα.
  • Γαρίδες: Πλούσιες σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενισχύουν την καρδιακή υγεία.
  • Ντρέσινγκ Μελιού-Μουστάρδας: Μια εκρηκτική γευστική συνταγή που προσθέτει γλυκύτητα και πικάντικο χαρακτήρα.

Θα λατρέψετε αυτήν την σαλάτα γιατί είναι:

  • Γρήγορη στην προετοιμασία: Απαιτεί ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί, καθιστώντας την ιδανική για γρήγορα γεύματα.
  • Υγιεινή Επιλογή: Συνδυάζει υψηλή διατροφική αξία με χαμηλές θερμίδες.
  • Εξαιρετικά Γευστική: Το μοναδικό ντρέσινγκ αναδεικνύει τη γεύση των λαχανικών και των γαρίδων.

Βρείτε και άλλες συνταγές με ανάμεικτα λαχανικά για μαγείρεμα στον ατμό

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φρέσκα λαχανικά με γαρίδες και ντρέσινγκ μελιού – μουστάρδας

υλικα

για το ντρεσινγκ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 70 γρ. λεμόνι
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 50 γρ. μέλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με μία ηλεκτρική ράβδο τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
  2. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό.
  3. Ανοίγουμε την συσκευασία φρέσκων λαχανικών, βγάζουμε τις baby πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 18′. Μόλις περάσουν τα 18′ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά της συσκευασίας και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 6-7′.
  4. Όση ώρα βράζουν τα λαχανικά σε ένα μπολ τοποθετούμε τις γαρίδες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1½-2′.
  5. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα βρασμένα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ μελιού-μουστάρδας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέιου ”Για ένα ακόμα πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα, αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν για λίγες ώρες στο ντρέσινγκ πριν το μαγείρεμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
362
kcal
Υδατ/κες
6.4
γρ
Πρωτεΐνη
4.2
γρ
Λιπαρά
35
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους