Συνταγές

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και παρμεζάνα

υλικά

  • 1 συσκευασία Λαχανάκια Βρυξελλών Φρεσκούλης
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι σε κύβους Φρεσκούλης
  • 2 χοντρές φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 κουτάλες ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή φλοίδες παρμεζάνα για το σερβίρισμα.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

149
kcal

Υδατ/κες

3.3
γρ

Πρωτεΐνη

6.5
γρ

Λιπαρά

12
γρ

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στον αέρα.

  2. Κόβουμε τα λαχανάκια κατά μηκος στη μέση και τα βάζουμε σε ταψί.

  3. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι.

  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Απλώνουμε καλά τα υλικά να γίνουν μια στρώση κι όχι το ένα πάνω στο άλλο.

  5. Ψήνουμε για 30' μέχρι να ροδίσουν τα λαχανάκια και το μπέικον.

  6. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 1 φορά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

  7. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με κρέμα βαλσαμικού.

  8. Ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε πλάι σε κρέας ψητό ή πουλερικά ως συνοδευτικό ή σκέτα, ως ορεκτικό, με φλοίδες παρμεζάνας.

  9. Σερβίρονται ζεστά.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας