Συνταγές

Ζουμερά muffins με ανανά και καρύδα

Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40'

υλικα για 16 muffins

  • 1 συσκευασία ανανάς Φρεσκούλης
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 30 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 140 γρ. γάλα καρύδας
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 "αυγό" λιναρόσπορου (2 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό)

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° στις αντιστάσεις.

  2. Σε ένα δοχείο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη.

  3. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε.

  4. Συνεχίζουμε με το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι καρύδας, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε.

  5. Τέλος, προσθέτουμε το “αυγό” λιναρόσπορου και τον ανανά, περασμένο από σουρωτήρι, και ομογενοποιούμε με μία σπάτουλα.

  6. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες σιλικόνης για μαφινς.

  7. Πασπαλίζουμε με την καρύδα και ψήνουμε για 35-40’.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας