Συνταγές

Muffins γιαουρτιού με baby σπανάκι και φέτα


Αριθμός Μερίδων: 11-12
Χρόνος Προετοιμασίας: 8'
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-35'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

υλικα

  • 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. baking soda
  • ¼-½ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 80 γρ. αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτελεση

  1. Βάζουμε τα baby φύλλα σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε.

  2. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.

  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

  5. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1’ να ενεργοποιηθεί η σόδα (το μείγμα μας θα φουσκώσει ελαφρώς).

  6. Βάζουμε το κομμένα φύλλα σπανάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

  7.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

  8. Τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

  9. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χωρίζουμε το μείγμα μας γεμίζοντας 11- 12 θήκες σιλικόνης για muffins.

  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 30-35’.

Tip:

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας πριν τα 20’.

Για να ελέγξουμε αν τα muffins μας είναι έτοιμα, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμα.

Αν χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες για muffins, θα κολλήσουν γιατί είναι πολύ μαλακά και αφράτα. Καλό θα ήταν να τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας