Συνταγές

Ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα


Αριθμός Μερίδων: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

Υλικά

  • 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • 2 φέτες (60 γρ.) ψωμί του τοστ πολύσπορο, ξερό, τριμμένο σε μούλτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα τη φέτα)
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

136
kcal

Υδατ/κες

4.3
γρ

Πρωτεΐνη

9
γρ

Λιπαρά

9.1
γρ

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° στον αέρα (180° αντιστάσεις) και λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα χορταρικά Φρεσκούλης στο τηγάνι και σοτάρουμε περίπου 5'  μέχρι να μαραθούν. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.

  3. Προσθέτουμε την πιπεριά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και ανακατεύουμε ελαφρά. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα και τη μοιράζουμε πάνω στα χόρτα. Ανακινούμε λίγο το μείγμα για να ενσωματωθεί η φέτα.

  4. Σε ένα μπολ, χτυπούμε τα αυγά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί παντού.

  5. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 40-45', μέχρι να φουσκώσει λίγο και να στερεοποιηθεί στο κέντρο. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας