Συνταγές

Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης με ταλιάτα


Αριθμός Μερίδων: 2

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 300 γρ. μοσχαρίσια ταλιάτα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ.γ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 μήλο κομμένο σε φετάκια
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα μήλου

  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

334
kcal

Υδατ/κες

23
γρ

Πρωτεΐνη

32.2
γρ

Λιπαρά

11.6
γρ

Εκτελεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε το θυμάρι και μόλις κάψουν προσθέτουμε την ταλιάτα. Σε υψηλή φωτιά ψήνουμε για 3-4΄ από κάθε πλευρά.

  2. Αποσύρουμε την ταλιάτα από τη φωτιά και αφήνουμε σε ξύλο κοπής για να ξεκουραστεί.

  3. Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας, σκεπάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε  για περίπου 15΄ ή ώσπου να  μαλακώσουν τα μήλα.  Χτυπάμε με βαβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  4. Σε 2 μπολ μοιράζουμε την Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης, ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου και τα φετάκια μήλου, κόβουμε την ταλιάτα σε λεπτές φέτες και τη σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε και  μερικές κουταλιές σάλτσα μήλου και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας