Συνταγές

Wraps μαρουλιού με κουνουπίδι και σάλτσα φυστικοβούτυρο


Αριθμός Μερίδων: 4 - 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

υλικα για τα wraps

  • 1 συσκευασία Μαρούλι Ρομάνα Φρεσκούλης
  • 300 γρ. κουνουπίδι
  • 150 γρ. μανιτάρια σιτάκε, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 ¼ κ.γ. κάρυ σκόνη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 100 γρ. λάχανο μωβ, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 μοσχολέμονο
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για τη σαλτσα με φυστικοβουτυρο

  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 40 ml ζεστό νερό
  • Χυμό ενός μοσχολέμονου
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια

126
kcal

Υδατ/κες

3.9
γρ

Πρωτεΐνη

4.3
γρ

Λιπαρά

9.8
γρ

Εκτελεση

  1. Στο μπλέντερ κόβουμε το κουνουπίδι να γίνει σα ρύζι.

  2. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι της επιλογής μας και σοτάρουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο, μόλις προσθέτουμε το κουνουπίδι, τη σόγια, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.

  3. Μόλις τα λαχανικά «στεγνώσουν» αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, το σουσάμι και μόλις κρυώσουν το λάχανο.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο.

  5. Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών, περιχύνουμε με σάλτσα, χυμό λάιμ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κουνουπίδι βρασμένες φακές και επίσης να προσθέσουμε 1-2 τσίλι ψιλοκομμένα

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας