Ανανεωθείτε με τη φρεσκάδα της πρωτότυπης συνταγής που μοιράζεται ο Ανδρέας Λαγός για μια γιορτινή σαλάτα με τυρί τεμπούρα. Ακολουθήστε τη συνταγή και δημιουργήστε ένα ελαφρύ γεύμα που θα λατρέψουν όλοι.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η γιορτινή σαλάτα του Ανδρέα Λαγού και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη γιορτινή σαλάτα του Ανδρέα Λαγού γιατί είναι:
Για την γλυκοπατάτα
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες με τη φλούδα και τις αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30’.
Για τα αχλάδια
Κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στο μάτι της κουζίνας αφήνουμε να κάψει καλά ένα τηγάνι γκριλιέρα. Βάζουμε πάνω τα αχλάδια και ψήνουμε 1-2' από την κάθε πλευρά.
Για τα καρύδια
Σε ένα ταψάκι αραδιάζουμε τα καρύδια , τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μαραθόσπορο. Ψήνουμε στους 160° για 20' περίπου μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Για το κατσικίσιο τυρί τεμπούρα
Χωρίζουμε το αλεύρι σε 2 μπολ. Στο ένα προσθέτουμε το baking powder, το μέλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Πλάθουμε το τυρί μικρά μπαλάκια, το ρολαρουμε στο αλεύρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20-30'. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ μικρό κατσαρολάκι. Όταν κάψει βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια τυριού στο χυλό και τηγανίζουμε 2-3 μαζί κάθε φορά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτουμε πάνω τις γλυκοπατάτες, τα αχλάδια και τα μπαλάκια τυριού. Αραδιάζουμε πάνω τους σπόρους ροδιού και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Aπό τον Ανδρέα Λαγό:
“Κόψτε τα αχλάδια σε τέταρτα και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να αλείψετε εύκολα με ελαιόλαδο.”