Συνταγές

Καπριτσιόζα με φράουλες, cranberries και φιστίκι Αιγίνης


Αριθμός Μερίδων: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 15'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Υλικα για τη σαλατα

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 80 γρ. φράουλες (καθαρισμένες & κομμένες στη μέση)
  • 30 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 30 γρ. φιστίκι Αιγίνης (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 30 γρ. κατσικίσιο τυρί (ή φέτα) σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι κατά βούληση

για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κλημεντίνες (1/2 κ.γ. ξύσμα & 2 κ.σ. χυμό )
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τις ατομικές σαλάτες Καπριτσιόζα Φρεσκούλης, τις φράουλες, τα αποξηραμένα cranberries και ανακατεύουμε. 

  2. Για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ, σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και «χτυπάμε» καλά μέχρι αυτά να ενσωματωθούν και να έχει διαλυθεί εντελώς το ξύσμα μανταρινιού.

  3. Τελευταίο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο (με αργό ρυθμό ) μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Προσοχή το ελαιόλαδο δε θα πρέπει να χτυπηθεί πολύ στο μπλέντερ καθώς μπορεί να αλλάξει η γεύση του.

  4. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ προσθέτοντας στο τέλος το φιστίκι, το κατσικίσιο τυρί και ξεχωριστά το ντρέσινγκ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
210
kcal
Υδατ/κες
7
γρ
Πρωτεΐνη
4.5
γρ
Λιπαρά
18
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink