Συνταγές

Κεφτεδάκια με Βλήτα και Φέτα

  • Κεφτεδάκια με Βλήτα και Φέτα Σκαρμούτσος
  • Κεφτεδάκια με Βλήτα και Φέτα

TAGS

υλικα

  • 2 συσκευασίες Βλήτα Φρεσκούλης
  • 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, βρασμένες
  • 2 μεγάλες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Αλεύρι, για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα βλίτα και τα πιέζουμε καλά για να βυθιστούν στο νερό.

  2. Αφήνουμε να βράσουν για 8-10' μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα πάρει ξανά βράση, αφού προσθέσαμε τα βλίτα.

  3. Στραγγίζουμε τα βλίτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όσο γίνεται.

  4. Με ένα πιρούνι πατάμε πολύ καλά τις βρασμένες πατάτες μας μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε τα βλίτα, τις τριμμένες ντομάτες, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ, μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μίγμα

  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.

  6. Με καλά λαδωμένα χέρια και με ένα κουτάλι δημιουργούμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τηγανίζουμε μέχρι τα κεφτεδάκια μας να ροδίσουν καλά.

  7. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink