Βάλτε φαντασία και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας με μια υπέροχη συνταγή για κολοκυθάκι σαλάτα. Αν ψάχνετε ιδέες για φαγητό, η πράσινη σαλάτα της Madame Ginger έρχεται να σας λύσει τα χέρια και να ξετρελάνει τους πάντες!
Δείτε τι περιέχει η κολοκυθάκι σαλάτα της Madame Ginger και γιατί να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την κολοκυθάκι σαλάτα της Madame Ginger γιατί είναι:
Ξεκινάμε με το τυρί αμυγδάλου. Βάζουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη διατροφική μαγιά, τον βασιλικό και 100-150 ml από το νερό στο οποίο μούλιασαν (αναλόγως πόσο πηχτό το θέλουμε) σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι), αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30’ να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια. Κόβουμε το κάθε κολοκυθάκι οριζόντια στα δύο και μετά τα κόβουμε σε στικς.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αλεύρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε άλλο μπολ την γαλέτα, τη διατροφική μαγιά (ή το τυρί), τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τα κολοκυθάκια πρώτα από το υγρό μείγμα και μετά από το στεγνό και τα αραδιάζουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20’, γυρίζοντας τα κολοκυθάκια στην μέση του ψησίματος. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Μοιράζουμε την Παραδοσιακή Σαλάτα φρεσκούλης σε δύο μπολ και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα φυτικού τυριού σε κουταλιές (φυλάμε το υπόλοιπο τυρί καλυμμένο στο ψυγείο, για μελλοντική χρήση).
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τα κολοκυθάκια.
Aπό τη Madame Ginger:
“Φυλάξτε το τυρί που θα περισσέψει καλυμμένο στο ψυγείο για μελλοντική χρήση!”