Η Mamatsita ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της σε μια υγιεινή και έξτρα λαχταριστή συνταγή για μαγειρίτσα με κοτόπουλο. Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό πιάτο στις γιορτές εύκολα και απολαύστε το χωρίς καμία τύψη!
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η μαγειρίτσα με κοτόπουλο της Mamatsita και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη μαγειρίτσα με κοτόπουλο της Mamatsita γιατί είναι:
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τους προσθέτουμε το κάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο για 3-4' μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο το οποίο και σκεπάζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5’ μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε επίσης σε πιάτο.
Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε εκεί το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Βάζουμε και πάλι πίσω στο σκεύος κοτόπουλο και μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστεί με αυτό το φαγητό. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 20’.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο φαγητό την Παραδοσιακή Σαλάτα Φρεσκούλης και τα Φρέσκα Φύλλα Baby Σπανάκι Φρεσκούλης. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για περίπου 10’ τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε ανακατεύουμε απαλά το φαγητό με μια κουτάλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10’ ακόμα. Το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι έτσι ώστε να υποδεχθεί το αυγολέμονο. Αν το φαγητό δεν έχει πολλά υγρά, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το ασπράδι σε μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κρόκο και συνεχίζουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από την σάλτσα του φαγητού, η οποία πρέπει να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή γιατί θα κόψει το αυγολέμονο, στο χυμό λεμονιού και ανακατεύω απαλά.
Ξεκινούμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το λεμόνι στα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα.
Aπό τη Mamatsita:
“Για το αυγολέμονο, προσθέστε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα του φαγητού (η οποία πρέπει να είναι ζεστή αλλά όχι καυτή γιατί θα κόψει) στον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε απαλά.”