Για τη σάλτσα
Σε μια μικρό μπόλ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10’ έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο.
Με ένα μίξερ χειρός προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μίγμα. Ραντίζουμε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάμε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
Η σάλτσα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με διαφανής μεμβράνη.
Για τη σύνθεση της σαλάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέτουμε την έτοιμη σαλάτα με μαρούλι.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύβουμε με τα χέρια το αγγούρι για να στραγγίξουμε καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι μας στο μπολ με το μαρούλι.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια (3/4 κούπας) και τα προσθέτουμε στην σαλάτα. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τα ραπανάκια και προσθέτουμε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό.
Διατηρούμε το μπολ μας στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.