Η Funkycook φανερώνει τα μυστικά της για μια πεντανόστιμη μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια. Ακολουθήστε τη συνταγή της Εύας Μονοχάρη για δημιουργήσετε μια σούπερ υγιεινή σαλάτα με τα αρώματα της Μεσογείου.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια της Funkycook και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη μεσογειακή σαλάτα με τοματίνια της Funkycook γιατί είναι:
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, το ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, το πασπαλίσουμε με λίγη ρίγανη και το φρυγανίζουμε.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, πολτοποιώντας στο γουδί το σκόρδο, τις αντζούγιες, 4-5 φύλλα βασιλικού, πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ενσωματώνουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε την κάπαρη και τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και την τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το φρυγανισμένο ψωμί, αναμειγνύουμε και περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Τέλος, βάζουμε τις ελιές και φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Aπό τη Funkycook:
“Τα φύλλα από ρόκα γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για κρεατικά αλλά φυσικά τρώγονται το ίδιο απολαυστικά και “από μόνα τους”.”