Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια.
Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για περίπου 20'.
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τους την τριμμένη παρμεζάνα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για περίπου 20' μέχρι να πάρουν χρώμα.