Συνταγές

Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια

υλικα

για τη μαρινάδα-ντρέσινγκ

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 αλάτι
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 130 ml ελαιόλαδο

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια.

  2. Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για περίπου 20'.

  3. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.

  4. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τους την τριμμένη παρμεζάνα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για περίπου 20' μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
170
kcal
Υδατ/κες
8,9
γρ
Πρωτεΐνη
3,1
γρ
Λιπαρά
2,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink