Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φανερώνει τα μυστικά του για την τέλεια πίτα με βλήτα. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτα με βλήτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την πίτα με βλήτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου γιατί είναι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τα στίβουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα έτοιμα, πλυμμένα, καθαρισμένα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 20’. Όταν κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα σπάζοντας τη με τα χέρια και τα μυρωδικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο ταψί. Στρώνουμε 3 έτοιμα φύλλα φροντίζοντας να καλύπτουν τα πλαϊνά τοιχώματα.
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο:
“Όταν βγάλετε την πίτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.”