Αριθμός Μερίδων: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 110'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

υλικα

  • 3 ½ συσκευασίες βλήτα Φρεσκούλης (1 ½ κιλό)
  • 1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κρεμμυδάκια, χλωρά
  • 4 κολοκύθια
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.

  2. Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια. Στη συνέχεια τα στίβουμε όσο πιο καλά μπορούμε.

  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.

  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα κολοκύθια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα έτοιμα, πλυμμένα, καθαρισμένα βλήτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν καλά, τουλάχιστον 20’. Όταν κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα σπάζοντας τη με τα χέρια και τα μυρωδικά.

  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο ταψί. Στρώνουμε 3 έτοιμα φύλλα φροντίζοντας να καλύπτουν τα πλαϊνά τοιχώματα.

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας