Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της σε μια υγιεινή και έξτρα λαχταριστή συνταγή για πίτσα από κουνουπίδι. Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό πιάτο και μετατρέψτε το αγαπημένο σας “cheat” γεύμα σε μια θρεπτική επιλογή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτσα από κουνουπίδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την πίτσα από κουνουπίδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σε ενα ταψί, βάζουμε τις φούντες μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 10'. Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
Ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι, μπήγουμε τα κομμένα τοματίνια, το σκόρδο σπασμένο και τη ρίγανη, και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30'.
Σπάμε την μοτσαρέλα κομμάτια-κομμάτια πάνω στο ψητό κουνουπίδι και το ψητό μπρόκολο, ώστε να πάει σε όλη την επιφανεια, εδώ κι εκεί.
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών. Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα του βασιλικού.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέον λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.
Σερβίρουμε με την Ιταλική σαλάτα και φρέσκο ψωμί.
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
“Φτιάξτε πρωτότυπες σαλάτες για τραπέζι γιορτής ή για μπουφέ για να απογειώσετε τις γεύσεις των καλεσμένων και θα με θυμηθείτε.”