Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου φανερώνει τα μυστικά του για μια πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με λούζα Τήνου. Ακολουθήστε τη συνταγή του για να απολαύσετε μια λαχταριστή υγιεινή αμαρτία!
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πράσινη σαλάτα με λούζα του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε την πράσινη σαλάτα με λούζα του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αποξηραμένα σύκα, την πικάντικη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη λούζα Τήνου στα 4, τα αποξηραμένα σύκα σε μπαστουνάκια και τη γραβιέρα σε κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα μαζί με τη λούζα Τήνου, τα αποξηραμένα σύκα και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου:
“Διαλέξτε τα σύκα με βαθύ χρώμα, χωρίς χτυπήματα και μαυρίλες. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 1-2 μέρες για να δροσίσουν και να τα πλένετε ακριβώς πριν την κατανάλωση τους.”