Συνταγές

Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.

  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5'.

  3. Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5' ακόμη.

  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

  5. Σε ένα μπολ βάζουμε την αρχοντική σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.

  6. Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
188,2
kcal
Υδατ/κες
15
γρ
Πρωτεΐνη
3,6
γρ
Λιπαρά
13,7
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink