Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5'.
Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5' ακόμη.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε την αρχοντική σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.
Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε