Αν υπάρχει η τέλεια σαλάτα cobb, τότε είναι η συγκεκριμένη. Ακολουθήστε τη συνταγή του The Foodie Corner για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα, που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα cobb του The Foodie Corner και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα cobb του The Foodie Corner γιατί είναι:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπούμε με σύρμα την γκοργκοντζόλα, το κεφίρ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Λιώνουμε το τυρί , χτυπώντας το μείγμα όσο μπορούμε μέχρι να γίνει λείο το ντρέσινγκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Βάζουμε το μπέικον σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία και το τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ξεροψηθεί γυρίζοντάς το δυο τρείς φορές (περίπου 9-10' συνολικά). Βγάζουμε το μπέικον, αφήνοντας το λαδάκι του στο τηγάνι.
Όσο ψήνεται το μπέικον, κάνουμε μια οριζόντια τομή στο πλάι κάθε φιλέτου, στο πιο παχύ σημείο. Κόβουμε κατά μήκος σχεδόν όλο το φιλέτο αλλά σταματάμε πριν κοπεί στα δυο. Ανοίγουμε το κρέας για να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο, αλλά λεπτότερο κομμάτι (το σχήμα θα είναι κάτι μεταξύ καρδιάς και πεταλούδας). Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τις δυο πλευρές.
Όταν απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο (στο λαδάκι του μπέικον). Ψήνουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό του (περίπου 6-8' συνολικά, ανάλογα το πάχος του κρέατος). Ελέγχουμε, κόβοντας το πιο παχύ σημείο – αν είναι λευκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Απλώνουμε τις σαλάτες σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το αβοκάντο, την γκοργκοντζόλα και τα αυγά. Κόβουμε το μπέικον και το κοτόπουλο σε φέτες και τα προσθέτουμε κι αυτά. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, σταδιακά ανακατεύοντας. Έτσι, θα πετύχουμε ακριβώς την ποσότητα που θέλουμε, σύμφωνα με το δικό μας γούστο.
Aπό το The Foodie Corner:
“Η cobb αποτελεί μια πραγματική υπερπαραγωγή σαλάτας που συνδυάζει χορταστικά και νόστιμα υλικά και ουσιαστικά αποτελεί γεύμα από μόνη της.”