Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του σε μια πεντανόστιμη σαλάτα γιορτινή με ρόδι. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό, χριστουγεννιάτικο γεύμα, που θα ευχαριστήσει γευστικά τους αγαπημένους σας.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα γιορτινή με ρόδι του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα γιορτινή με ρόδι του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
Σε ένα ξύλο κοπής, χοντροκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα βρασμένα κάστανα.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3' να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με την βαλεριάνα, το ρόδι, τα σοταρισμένα κάστανα. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρουμε την γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese.
Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου:
“Το ρόδι, όταν το διαλέγουμε, προσέχουμε να είναι σχετικά βαρύ, με άψογη φλούδα και ωραίο χρώμα. Μπορούμε να το διατηρήσουμε αρκετές μέρες εκτός ψυγείου, αρκετούς μήνες στο ψυγείο, ενώ οι σπόροι διατηρούνται αποθηκευμένοι σε σακουλάκι στην κατάψυξη.”