Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ και βουτάμε μέσα τα παντζάρια μας. Σε μία πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά βάζουμε την καπριτσιόζα. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε μαζί με τα berries. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το καρύδι σπασμένο με σκόνη και περνάμε τα παντζάρια μας. Τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε το μπούκοβο. Στο κέντρο βάζουμε τις φλούδες γραβιέρας.
Όσο περισσότερο αφήσουμε τα παντζάρια μέσα στο ντρέσινγκ τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
Πριν θρυμματίσουμε τα καρύδια καβούρδιζουμε τα με χοντρό αλάτι στο αντικολλητικό τηγάνι.