Συνταγές

Σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά παντζάρια

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
  • 2 ψητά παντζάρια
  • ½ πορτοκάλι (φιλεταρισμένο)
  • 3 κ.σ. καρύδια στο γουδί
  • 3 κ.σ. μούρα
  • Φλοίδες γραβιέρας
  • Μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι

για το ντρεσινγκ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ και βουτάμε μέσα τα παντζάρια μας. Σε μία πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά βάζουμε την καπριτσιόζα. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε μαζί με τα berries. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το καρύδι σπασμένο με σκόνη και περνάμε τα παντζάρια μας. Τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε το μπούκοβο. Στο κέντρο βάζουμε τις φλούδες γραβιέρας.

  2. Όσο περισσότερο αφήσουμε τα παντζάρια μέσα στο ντρέσινγκ τόσο πιο νόστιμα γίνονται.

  3. Πριν θρυμματίσουμε τα καρύδια καβούρδιζουμε τα με χοντρό αλάτι στο αντικολλητικό τηγάνι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
133
kcal
Υδατ/κες
6.3
γρ
Πρωτεΐνη
3.5
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink