H σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης και θρεπτικών συστατικών. Ακολουθήστε τη δημιουργική συνταγή του και απογειώστε το μενού σας.
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κοτόπουλο και καλαμπόκι του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:
Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το σκόρδο και τον δυόσμο και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το τζίντζερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετούμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 12-14', γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τη σαλάτα Εξοχική, τα τοματίνια, το καλαμπόκι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, τοποθετώντας το κοτόπουλο από πάνω και περιχύνουμε με τη sauce raita.
Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου:
“Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε λεπτές φέτες για να τοποθετηθεί ομοιόμορφα στη σαλάτα.”