Ετοιμάζουμε πρώτα τα καροτάκια βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 15' περίπου, ανακατεύοντας τα στο μισό του χρόνου.
Εντωμεταξύ, αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή σε μέτρια τρίγωνα με ένα μαχαίρι. Τις πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το σούμακ. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 6-7'. Αφήνουμε 1-2' να κρυώσουν.
Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε την σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπoλ ή σε ένα βάζο με καπάκι. Την δοκιμάζουμε με ένα φύλλο μαρουλιού και διορθώνουμε την γεύση εάν χρειάζεται.
Αφού ψηθούν οι πίτες, σπάμε μερικές σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στην σαλάτα. Κρατάμε τις υπόλοιπες για συνοδευτικό.
Περιχύνουμε την σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε τις αραβικές πίτες και τα καροτάκια γλασέ.