Συνταγές

Σαλάτα με τόνο και αγκινάρα

υλικα

  • 1 συσκευασία Φρέσκα Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης
  • 1 κονσέρβα τόνου ή 200 γρ. φρέσκος τόνος ψημένος
  • 100 γρ. φύλλα kale
  • 60 γρ. φασόλια άσπρα βρασμένα
  • 80 γρ. αγκινάρα ψητή (φρέσκια ή από βαζάκι)
  • Φρέσκο θυμάρι

για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. limoncelo
  • 1 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπλέντερ.

  2. Ψήνουμε την αγκινάρα (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια) και την κόβουμε σε κομμάτια.

  3. Για να ετοιμάσουμε τα kale chips, κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια αφού τα έχουμε στεγνώσει πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε λάδι και αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού. Εντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250 ºC. Στη συνέχεια, τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα σε αυτό τα κομμένα φύλλα. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20' μέχρι να γίνουν καφέ οι άκρες των φύλλων.

  4. Ρίχνουμε τη σαλάτα σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια της αγκινάρας, τον τόνο, τα φασόλια και το φρέσκο θυμάρι. Τοποθετούμε τα kale chips πάνω από την σαλάτα μας και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
133
kcal
Υδατ/κες
6.2
γρ
Πρωτεΐνη
8.7
γρ
Λιπαρά
7.6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους

Εγγραφή στο Newsletter

για να λαμβάνετε νέα από τη σελίδα μας
© 2020 - WELOVESALADS.GR - All Rights Reserved
Κατασκευή Ιστοσελίδας Dazzlink